Новини

28окт
2015

АЛД АУТОМОТИВ ОТЧИТА ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПАЗАРА НА ОПЕРАТИВЕН ЛИЗИНГ В БЪЛГАРИЯ

АЛД АУТОМОТИВ ОТЧИТА ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПАЗАРА НА ОПЕРАТИВЕН ЛИЗИНГ В БЪЛГАРИЯ

 

Първата международна компания в България, която предлага оперативен лизинг с пълно обслужване и управление на автопаркове - АЛД Аутомотив, отчете  повече от 2 000 автомобила, отдадени на оперативен лизинг от началото на своята бизнес дейност в България през юли 2014 г. Дейността на компанията бележи постоянен ръст поради активното търсене на този вид услуги от корпоративни клиенти.

 

Предимствата, които услугата „оперативен лизинг с включено пълно обслужване“ открива пред бизнеса са многобройни. Сред най-важните от тях са освобождаването на ресурси, което позволява на компанията да се съсредоточи в основната си бизнес дейност, докато отговорността за нейната мобилност поема лизинговото дружество. Собствеността на превозните средства също остава в лизинговата компания, а клиентът не носи риска, свързан с остатъчната стойност и поддръжката на автомобила. Оперативният лизинг предоставя и финансова предвидимост за клиентите, защото те заплащат фиксирани месечни вноски за автомобила. Бизнесът открива консултант в лицето на лизинговото дружество по време на целия процес по избор на превозно средство, предоставяне на необходимите услуги по поддръжка и анализ на всички свързани с автомобила разходи.

 

АЛД Аутомотив е част от Societe Generale Group и е първата международна компания в този бизнес сектор на местния пазар. АЛД Аутомотив също така  е глобален лидер във финансирането и управлението на автомобилни паркове с повече от 50 годишен опит, с директни представителства в 40 държави и 5 000 служители в цял свят. 

 

Общият брой отдадени на оперативен лизинг коли за целия български пазар към днешна дата е около 16 000, което отрежда на АЛД 12% пазарен дял и първо място сред конкурентите. Дружеството прогнозира 15% ръст на лизинговите услуги на местно ниво за 2016 г. спрямо 2015 г., в резултат на което и увеличаване на общия брой на отдадените на оперативен лизинг автомобили до над 19000. Същите тенденции на чувствителен ръст се очаква да се запазят и през 2017 г.

 

„Пазарът на оперативен лизинг в България все още не е толкова зрял, както в по-развитите икономики, но крие завиден потенциал за растеж. Ние в АЛД отчитаме стабилен ръст в размера на нашия автопарк от стъпването ни на българска почва до момента. Макар и броят на отдадените на оперативен лизинг автомобили да e само малка част от глобалните резултати на АЛД Аутомотив, които надвишават 1,1 милиона превозни средства на оперативен лизинг, ние забелязваме реални възможности за разширяване на местната дейност. Това отдавам най-вече на нуждата от подобен род услуги за международния и местен бизнес, ползите от тях, както и професионализма, с който екипът ни се грижи за всеки един клиент“, сподели Клаудия Часар Торкар, изпълнителен директор на  АЛД Аутомотив България.

 

Сред услугите, които българското дружество предоставя на своите клиенти, влизат пълно сервизно обслужване, доставка и регистрация на превозни средства, застрахователни услуги, сезонна смяна на гуми, заместващ автомобил, 24/7 пътна помощ в България и Европейския съюз, услугата „От врата до врата“, цялостно консултиране за периода на всеки индивидуален договор и пълна отчетност.

КОНТАКТ С НАС
+359 2 802 61 20