Новини

30апр
2020

АЛД АУТОМОТИВ ПОДКРЕПЯ БОРБАТА С COVID-19 В БЪЛГАРИЯ

АЛД АУТОМОТИВ ПОДКРЕПЯ БОРБАТА С COVID-19 В БЪЛГАРИЯ

АЛД Аутомотив помага на Българския Червен кръст в усилията на организацията срещу COVID-19, като предоставя два автомобила, които да бъдат използвани от екипите служители и доброволци в София и страната.

В предизвикателните времена на пандемията от COVID-19, мобилността е от ключово значение, за да се даде възможност на всички екипи на първа линия да помагат на населението да се справи с извънредната ситуация. Като лидер в решенията за мобилност, АЛД Аутомотив има отговорност да подкрепя обществото в тази предизвикателна битка с необходимите ресурси.

Превозните средства, които АЛД Аутомотив предоставя на Българския Червен кръст, ще се използват предимно в София, която към този момент е най-засегнатият от вируса град в България. Екипи на Българския Червен кръст, които работят с най-уязвимите групи от населението и им помагат да се справят с предизвикателствата на кризисната ситуация, ще използват автомобилите главно за доставка на храна, лекарства.

Местната инициатива на АЛД Аутомотив в България в сътрудничество с Българския Червен кръст, е част от Плана за солидарност на ALD - глобалната програма за КСО на АЛД Аутомотив Груп в подкрепа на борбата срещу COVID-19. В рамките на тази глобална програма АЛД подпомага борбата срещу болестта във всички региони, в които Групата присъства чрез различни инициативи, включително заемане на активи на дружеството на тези, които са на първа линия, предоставяне на ресурси на общностите и подкрепа най-уязвимите доставчици и клиенти.

КОНТАКТ С НАС
+359 2 802 61 20