Новини

09апр
2020

ALD И WHEELS ПОДПИСВАТ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО С MITSUBISHI AUTO LEASING CORPORATION ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ГЛОБАЛНОТО ПОКРИТИЕ В ЯПОНИЯ

ALD И WHEELS ПОДПИСВАТ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО С MITSUBISHI AUTO LEASING CORPORATION ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ГЛОБАЛНОТО ПОКРИТИЕ В ЯПОНИЯ

ALD и Wheels, които създадоха Глобален алианс преди 10 години, подписаха договор за партньорство с Mitsubishi Auto Leasing Corporation („MAL“) като част от разширяването на покритието в Азия, в сила от 1 април 2020 г.

Според условията на това споразумение ALD-Wheels и MAL ще си сътрудничат при предоставянето на услуги за лизинг на автомобили и управление на автопарк на глобалните корпорации в Япония. Сътрудничеството включва кръстосани референции, общо участие в глобални търгове за автопаркове, комплексни услуги за автопарка като осигуряване на гориво, застраховане, управление на инциденти, телематика; както и цялостна подкрепа, включваща прозрачни търговски условия и глобално отчитане на автопарка чрез платформата ALDNet.com.

Страните се споразумяха да инвестират в специализирани международни ресурси, за да осигурят възможно най-голяма съгласуваност на общите си клиенти от всички страни, включително Япония.

„Япония е много голям пазар на услуги за корпоративен лизинг и управление на автопарка, където нашите клиенти търсят услуги с високо качество и последователен подход за отворена колаборация, отчитане и спестявания от TCO. Вярваме, че силната клиентска база на MAL, качеството на услугите и стратегията за интернационализация, ги правят отличен партньор за обслужване на нашите глобални клиенти в Япония “, каза Тим Албертсън, Изпълнителен директор на ALD.

„Това ново партньорство с MAL в Япония е огромна стъпка напред за нашите международни клиенти, за които този пазар има голямо значение в глобалния им автопарк. Щастливи сме да предложим на клиентите си надеждните услуги за автопаркове на MAL, ”каза Дан Франк, Президент и Изпълнителен директор на Wheels. „Нарастващото покритие на Алианса ALD-Wheels в Азия, с откриването и в Малайзия, засилва лидерската ни позиция в географски аспект.“

„Ние разглеждаме бизнеса на ALD и Wheels с международни ключови клиенти от близо една година и вярваме, че техният иновативен подход ще бъде основен диференциращ фактор за MAL в обслужването на нуждите на глобалните корпорации в Япония.

В наскоро обявения „Средносрочен план за управление на МАЛ 2021 г.“ предвиждаме МАЛ да се развие в Компания за Мобилни услуги. Новата връзка с ALD и Wheels не само ще позволи на MAL да използва ноу-хау и глобална мрежа, да предоставя висококачествени услуги и да предлага нова стойност на международните клиенти в Япония, но и ще подкрепи MAL в стремежа си да се развива като глобална компания за мобилност”, каза Кийчи Тома, Президент на MAL.

В момента ALD присъства в Азия чрез дъщерното си дружество в Индия, където предоставя лизинг с включени услуги и управление на автопарка повече от десетилетие. В края на декември 2019 г. общият автопарк на ALD възлиза на 1,76 милиона превозни средства, управлявани по целия свят, с несравнимо директно присъствие в 43 държави. Наскоро ALD и Mitsubishi UFJ Lease & Finance Company Limited, основен акционер в MAL, обявиха създаването на първата си съвместна компания в Малайзия за създаване на мулти-бранд бизнес за оперативен лизинг с включени услуги и управление на автопарка със свързани продукти за мобилност за корпоративни клиенти като част от съвместна стратегия за Югоизточна Азия.

КОНТАКТ С НАС
+359 2 802 61 20