Новини

23май
2023

ALD AUTOMOTIVE УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВА ПРИДОБИВАНЕТО НА LEASEPLAN И ОБЯВЯВА ПРОМЯНА В МЕНИДЖМЪНТА

ALD AUTOMOTIVE УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВА ПРИДОБИВАНЕТО НА LEASEPLAN И ОБЯВЯВА ПРОМЯНА В МЕНИДЖМЪНТА

ALD Automotive успешно приключи придобиването на 100% от LeasePlan - една от водещите световни компании за управление на автопаркове и мобилност, от консорциум, ръководен от TDR Capital.

Тази сделка представлява стъпка напред, която позиционира обединената група като водещ глобален играч в областта на устойчивата мобилност с общ управляван автопарк от 3,3 милиона превозни средства в световен мащаб. С обединяването на силите си ALD Automotive и LeasePlan ще застанат начело по пътя към нулевите емисии и ще формират дигиталната трансформация в тази индустрия. Новата компания ще се базира на мащаба и комбинираните възможности, за да засили позицията си и да расте по устойчив начин .

Тим Албертсен, главен изпълнителен директор на ALD Automotive | LeasePlan, назначи Педро Диас за управляващ директор за България, за да продължи да ръководи стратегическото развитие в страната. От 2020 г. насам Педро Диас заема длъжността главен изпълнителен директор на българската компания.

Педро Диас е един от ключовите таланти, избрани, както от ALD Automotive, така и от LeasePlan - най-добре позициониран, за да постигне целите на стратегически растеж през следващите месеци и години.

Биография

Педро Диас започва своята кариера през 1995 г. в Португалия в Opel като мениджър "Продажби, финанси и застраховане", преди да премине през 2001 г. като консултант по продажбите в Multirent - национална лизингова компания. 

Той се присъединява към ALD Automotive Португалия през 2002 г. като акаунт мениджър за корпоративни и индивидуални клиенти, а през 2008 г. става директор Маркетинг и партньорства, като отговаря за развитието на бизнеса, стратегическите продажби и внедряването на лизинг за индивидуални клиенти. През 2018 г. Педро Диас е назначен за старши мениджър Международни ключови клиенти на ALD, като управлява глобални клиенти и действа като регионален треньор по продажби във Франция, Италия, Испания, Португалия, Мароко и Алжир – преди да се присъедини към ALD Automotive в България. 

Г-н Диас притежава бакалавърска степен по маркетинг от Instituto Português de Administração de Marketing (IPAM) и магистърска степен по бизнес администрация (MBA) от ISEG - Лисабонския университет.

За ALD Automotive | LeasePlan

ALD Automotive | LeasePlan е водещ глобален играч в областта на устойчивата мобилност, който предоставя лизинг с пълно обслужване, гъвкави абонаментни услуги, услуги за управление на автопаркове и решения за мултимобилност на клиентска база от големи корпорации, МСП, професионалисти и частни лица. С най-широко покритие в 44 държави, в които присъства директно, ALD Automotive | LeasePlan се базира на уникалната си позиция, за да води пътя към нулеви емисии и да продължи да формира цифровата трансформация на индустрията чрез иновации и технологични услуги в помощ на динамичния преход към устойчива мобилност.

С 15 700 служители в цял свят ALD Automotive | LeasePlan управлява 3,3 милиона превозни средства (в края на март 2023 г.). 

Компанията е регистрирана в раздел А на Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; тикер: ALD). Societe Generale е мажоритарен акционер в ALD Automotive | LeasePlan.

Вижте повече на www.aldautomotive.com 

За АЛД Аутомотив ЕООД 

АЛД Аутомотив ЕООД присъства на българския пазар от 2014 г. Компанията е дъщерно дружество на Société Générale Group и ALD Automotive Group. АЛД Аутомотив ЕООД предоставя оперативен лизинг с пълно обслужване, като осигурява финансиране и пълен набор от услуги за управление на автопаркове.

АЛД Аутомотив е сред лидерите на лизинговия пазар в България, като управлява широк портфейл от автомобили на международни и местни клиенти.
  
 

КОНТАКТ С НАС
+359 2 802 61 20