Mobility Blog

Кои са най-безопасните коли за 2018 според Euro NCAP?

Кои са най-безопасните коли за 2018 според Euro NCAP?

Както всяка година, Euro NCAP, независима организация, която оценява безопасността на автомобилите в Европа, обяви наградите „Best in Class”. През 2018 г. наградите взеха Mercedes-Benz A-Class, Lexus ES и Hyundai NEXO.

В края на всяка година, Euro NCAP анонсира най-безопасните автомобили в Европа на базата на стриктни критерии, тестове и система за оценяване. Най-безопасните автомобили за 2018 г. в различните сегменти са:
•    Mercedes-Benz A-Class – показал най-добри резултати в категория „Малки спортни автомобили“ и при цялостната оценка
•    Lexus ES - представил се най-добре в сегмент „Големи семейни автомобили“
•    Hyundai NEXO – в категория “Голям кросоувър”

Mercedes-Benz A-Класа

Новото поколение А Класа демонстрира важна стъпка в еволюцията на модела по отношение на технология и сигурност с въвеждането на системи, досега запазени за по-високите модели. Новата А класа включва полуавтономна система за управление - активен асистент за лентата за движение, активен спирачен асистент, активен спирачен асистент при намалена дистанция и/или опасност от сблъсък с автомобил или преминаващ пешеходец, ситуационно спирачно подпомагане, автономно спиране при опасност от сблъсък, асистент за регулиране на скоростта на базата на информация от навигационната система, която разпознава приближаващи кръстовища, кръгови кръстовища…

Lexus ES

Досега Lexus ES беше дистрибутиран най-вече на пазари като САЩ, но японската марка реши да представи модела и в Европа. Това стана с представянето на седмото поколение. Lexus ES използва изцяло нова платформа и е хибрид. Euro NCAP даде наградата на този модел в две категории: за най-безопасен салон и най-безопасен хибрид/ електрически автомобил.

По отношение на безопасността, оборудването се допълва от пакета за безопасност Lexus Safety System +, включително активни технологии за безопасност като системата а предотвратяване на сблъсък с разпознаване на пешеходци и превозни средства, адаптивните предни светлини и детайлен списък от асистенти при шофирането.

Hyundai NEXO

Hyundai Nexo е първият автомобил с водородна горивна клетка, който преминава тестовете на Euro NCAP, постигайки най-високия резултат от 5 звезди. Този висок резултат е възможен предвид различните асистенти при шофирането, като този за поддържане лентата на движение, следене на сляпата точка, предупреждение за сблъсък, интелигентния круиз контрол, който използва данните от навигацията, за регулиране на скоростта.

Свържете се с АЛД Аутомотив - експертът в оперативния лизинг на автомобили, за да обсъдите възможностите да оптимизирате своя фирмен автопарк.

Наясно ли сте с концепцията на оперативния лизинг? Всичко, което трябва да знаете, можете да видите тук