Mobility Blog

2019: aлтернативни източници на задвижване за всички

2019: aлтернативни източници на задвижване за всички

Алтернативните източници на енергия са привилегия за тези, които могат да си ги позволят: това е общото виждане. Но 2019 носи много нови възможности, които предоставят хибриди, електрически автомобили и други избори, които да достигнат до всеки. Нещо повече, тази година наблюдаваме още по-интензивно развитие на новите модели. Време е да откриете своите опции и да промените визията си – ако все още не сте го направили.

Хибриди (HEV):

Ако има марка, която да изниква в съзнанието в тази категория, това трябва да е Toyota. Заедно с Lexus изградиха солидна репутация в областта на обикновените хибриди, които не изискват инфраструктура за зареждане и затова са лесни за използване. Недостатъкът е, че електрическият диапазон е ограничен по своята същност, което също води до по-високи емисии на CO2 от plug-in хибридите.

Хибридната оферта продължава да се разширява активно. Toyota наскоро пусна на пазара новата Corolla, докато Lexus поема премиалния компактен кросоувър сегмент с UX. В сегмента D новодошлите, които трябва да имате предвид, са Ford Mondeo Hybrid и Lexus ES.

Plug-in хибриди (PHEV)

Тъй като комбинират двигател с вътрешно горене с електрически двигател и батерия с външно зареждане, plug-in хибридите предлагат интересен компромис между електрическия диапазон, ниските емисии на CO2 и удобството. PSA има две интересни новости в портфолиото си: 3008 и 508 Hybrid, които комбинират е-електрически мотор с мощност от 80 kW с мощен 1.6 бензинов двигател с турбокомпресор.

Забележително е, че Mercedes-Benz е в противоречие с новите идеи и смята, че дизеловото гориво може да бъде добър партньор на електричеството. Новият E 300 de седан съчетава икономичен 4-цилиндров дизелов двигател за дълги разстояния, с 90 kW “EQ Power”, захранван от 13,5 kWh батерия за около 50 км градско шофиране без емисии.

Електрически автомобили (EV)

Интересно попълнение в средния сегмент на EV са Hyundai Kona EV и Kia e-Niro, два кросоувъра, които носят съответно 39 или 64 kWh батериите. По-мощните версии  Ви осигуряват около 450 км (WLTP) -  пробег, досега запазен за скъпите електрически автомобили като Tesla Model S. До края на годината, Volvo ще пусне изцяло електрическа версия на невероятно популярното XC40 - още един автомобил, който да добавите към Вашия списък за пазаруване.

PSA има твърдото намерение да направи електрическите автомобили достъпни за още повече хора. Първият нов модел на PSA с „нулеви емисии“, е DS3 Crossback E-Tense, градски кросоувър, който може да се похвали с обхват от над 300 км (WLTP). Той ще се сблъска с конкуренцията от също толкова новия Mini E, подробности за който все още не са публикувани.

Сигурни сме, че вече сте уверени, че електрическите или хибридни автомобили могат да намерят място във Вашия фирмен автопарк Ние винаги сме готови да обсъдим подходящия вариант за оперативен лизинг на нови автомобили, за да отговорим най-пълно на нуждите на Вашия бизнес.

Съветът на АЛД Аутомотив:

  • Редуцирането на CO2 емисии вече не е опция или избор – вече е задължително.
  • Бройката на автомобили с алтернативна енергия – електрически, хибридни, с природен газ – нарастват с бързи темпове, което дава решение за всеки бюджет
  • Продажбите на автомобили с алтернативна енергия се увеличават и търсенето може да надмине производството. Не отлагайте решението да преминете на такъв автомобил твърде дълго.