Новини

16ное
2023

ALD AUTOMOTIVE И АСТРАЗЕНЕКА БЪЛГАРИЯ В КОЛАБОРАЦИЯ ЗА ЕКОСЪОБРАЗНО БЪДЕЩЕ

ALD AUTOMOTIVE И АСТРАЗЕНЕКА БЪЛГАРИЯ В КОЛАБОРАЦИЯ ЗА ЕКОСЪОБРАЗНО БЪДЕЩЕ

Фармацевтичният лидер с амбициозна цел да премине към изцяло електрифициран автопарк до 2025 г. със съдействието на ALD Automotive

ALD Automotive – лидер в сферата на мобилността в България и по света, предаде на иновативната биофармацевтична компания АстраЗенека България 8 електрически автомобила Volkswagen ID.4, които да допълнят автопарка им, наброяващ вече над 70 електрически автомобила. Тази сделка е естествен ход в рамките на стратегията на АстраЗенека за пълна електрификация на фирмения автопарк у нас до 2025 г.  ALD Automotive е доверен доставчик на фирмени автомобили по модела на оперативния лизинг за АстраЗенека повече от 5 години с активен автопарк от над 100 автомобила. 

„Партньорството ни с АстраЗенека е ключово за нас в глобален и локален план. ALD Automotive е ексклузивен доставчик на фирмени автомобили за компанията в България и сме щастливи, че стоим неотклонно до АстраЗенека по пътя им към бърза и пълна електрификация на автопарка в подкрепа на устойчивото развитие.“, каза Владимир Тодоров,  Търговски директор на АЛД Аутомотив ЕООД.

„Като глобален бизнес, имаме ключова роля в справянето със замърсяването в световен мащаб и опазването на околната среда е важна част от нашата програма за устойчиво развитие. Поели сме ангажимент до 2030 г. въглеродният отпечатък на компанията да е нулев. Наред с това основен фокус са хората. За нас е изключителен приоритет  грижата и безопасността на нашите колеги, както и да им осигурим най-добрите условия за изпълняване на техните служебни ангажименти. Вярвам, че в лицето на ALD Аutomotive имаме правилния партньор за реализиране на нашия план за преминаване към изцяло електрически автопарк у нас само до две години.“, коментира Иван Рангелов, Главен финансов директор, АстраЗенека Балкани. 

Интеграцията на електрическата мобилност е стратегически приоритет и за ALD Automotive, предвид факта, че транспортът е един от основните фактори за изменение на климата, а електрификацията на фирмените автопаркове може да спомогне за постигане на значителен и бърз напредък по пътя към устойчива мобилност. Приоритет на ALD Automotive е винаги да съдейства на клиентите си да изберат най-правилния за тях модел на управление на фирмения автопарк с ясен фокус върху адаптацията към електрическа мобилност. Конкретна цел на ALD в глобален мащаб е до 2026 г. 50% от новорегистрираните автомобили, управлявани от компанията, да бъдат електрически.

АстраЗенека България избра да допълни фирмения си автопарк с 8-те автомобила Volkswagen ID.4 - 100% SUV с електрическа динамика, която вдъхновява. Създаден с напълно нова за марката концепция, ID.4 опазва околната среда и осигурява оптимален пробег за комфорт, както в града, така и извън него. Автомобилът е съчетание на функция и дизайн, като предлага впечатляваща стилистична концепция и радиус на завиване като на малък автомобил, въпреки солидните си габарити. Вътрешното пространство осигурява свобода и интуитивно управление, благодарение на интелигентните системи за свързаност и инфотеймънта от ново поколение. 
 

КОНТАКТ С НАС
+359 2 802 61 20